0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Verslag vitamineraad december.

Op de vorige vitamineraad hadden we afgesproken dat we na het voetbaltornooi een trefbaltornooi zouden organiseren. Omwille van de coronamaatregelen is dit niet kunnen doorgaan en schuiven we het dus op naar januari. We hopen dat het dan wel mag doorgaan.

Vraag : Kunnen we na voetbal en trefbal nog een 3de tornooi organiseren ? De grote meerderheid van onze kinderen vindt het namelijk leuk om samen te spelen en deel te nemen aan dergelijke georganiseerde activiteiten. Zo hebben ze 'iets te doen' tijdens de speeltijd. Oké, als de regels het toe laten, kunnen we nog hockey of paalbal spelen.

De thema's voor januari en februari :

1. beweging : trefbal en fit-o-meter :

    - voor de klassen 4, 5 en 6 kunnen we hopelijk het trefbaltornooi organiseren.

    - voor de lln. van klas 1, 2 en 3 zullen we oefenbladen met leuke fitnessoefeningen uithangen die ze onder begeleiding van de vitamientjes 

       tijdens de speeltijd kunnen uitvoeren.

2. voeding : 'groenten achter de kies.....lekker en niet vies' :

    Dagelijks een grote portie groenten is essentieel voor de gezondheid van onze kinderen !

 

 

 

Fitte en gezonde school

Onze vitamineraad zal na de herfstvakantie werken rond volgende thema's :

   beweging : voor klas 4, 5 en 6 werken we nog het voetbaltornooi af en organiseren we daarna het hockey- of trefbaltornooi.

   voeding : gezonde snacks : een tussendoortje kan zowel lekker als gezond zijn !

In het kader van sportactieve school nemen we op 20 oktober e.k. deel aan een minivoetbaltornooi 4 - 4 op de sportvelden van sporthal 't Kapelleke te Herenthout. Onze Rode Duivels hebben hun voetbalschoenen reeds klaar liggen !

Op vrijdag 29 oktober zal dan onze 1ste sportdag plaatsvinden. De lln. van de 1st en 2de graad zullen zich kunnen uitleven bij een 15-tal verschillende activiteiten in onze sporthal. De kinderen van de 3de graad fietsen in de voormiddag naar TC De Chalet voor een initiatie padel en tennis. Tijdens de namiddag sporten ze verder op onze school.

Fitte en gezonde school.

Joepie ! Het nieuwe schooljaar is begonnen en dus kunnen we weer leren, sporten en spelen met onze vrienden. 

De vitamineraad is weer opgestart en onze vitamientjes zijn ook dit schooljaar weer van plan hard te werken en hun uiterste best te doen om van onze school een fitte en gezonde bende te maken tijdens de sportspeeltijden.

Tijdens deze 1ste periode komen de volgende thema's aan bod :

BEWEGING : ALLES MET DE BAL : voor de klassen 4, 5 en 6 organiseren we naar jaarlijkse gewoonte en met veel enthousiasme het voetbaltornooi. Voor                                                                de kinderen van klas 1, 2 en 3 voorzien we een box met verschillende soorten ballen waarmee we tijdens de                                                                                sportspeeltijden SAMEN kunnen spelen.

VOEDING : BROODDOOSJE GEZOND : in onze brooddoos zitten bij voorkeur lekkere boterhammetjes met gezond beleg en indien mogelijk wat groentjes                                                                       of een stukje fruit.

Schoolsportprogramma :

Op woensdagnamiddag 20 oktober e.k. nemen we met klas 4, 5 en 6 deel aan het voetbaltornooi 4-4 aan sporthal 't Kapelleke te Herenthout. Verdere informatie hierover volgt later.

Fitte en gezonde school

Evaluatie mei en juni

Domein 'beweging' : rollen en bollen : 

Omwille van de nog steeds geldende coronamaatregelen ( gescheiden speelplaatsen) is dit thema dit schooljaar niet kunnen doorgaan. De lln. vonden dit bijzonder spijtig maar kijken uit naar september en hopen dat dit dan alsnog aan bod kan komen.

Domein 'voeding' : de fruitkalender :

Deze periode hebben we gewerkt met de fruitkalender. Klas 4 kwam als grote winnaar uit de bus !!!! De lln. en de juf zijn hiervoor beloond met een 'fruitige traktatie'. Ze mochten smullen van een heerlijke fruitsalade en kregen als dessert een fruitijsje. Ook de andere kinderen en de juf of meester hebben hun best gedaan. 

De vitamientjes stellen voor dat de wekelijkse fruitdag volgend schooljaar extra in de kijker wordt gezet door bv. kleurrijke posters of tekeningen op te hangen.

 

De turnjuf bedankt alle vitamientjes voor het geleverde werk en voor de leuke samenwerking.

 

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!